Новини

Новини

"Bulgaria Off-Road Team" ще участва в оригиналния Дакар !

"Bulgaria Off-Road Team" ще участва в оригиналния Дакар !

20.6.2014 г. 10:21:04

Един от организаторите на състезанието - Рене Метдж, представи африканската авантюра в България

Няколкобългарски автомобила, мотоциклети и АТВ ще участват в Africa Eco Race,стана ясно днес по време на пресконференция на "Bulgaria Off road team".Мениджърът на отбора Тодор Христов е ексклузивен представител насъстезанието за България, Гърция, Румъния, Македония, Албания и Сърбия.Водещ пилот и навигатор на тима са Орлин Алексиев и Пламен Николов,които участваха два пъти в "Дакар". 

Презентацияна Africa Eco Race направи Рене Метдж, трикратен победител в рали"Дакар", който е един от организаторите заедно с Жан-Луи Шлесер и ЮберОриол. Двамата също имат победи в "Дакар" - Шлесер през 1999 и 2000, аОриол 1981 и 1983 с мотоциклет и 1992 с автомобил. От следващото изданиена Шлесер, който печели Africa Eco Race от създаването му преди 7години, ще се фокусира само върху организацията и няма се състезава.Тримата създадоха Africa Eco Race като алтернатива на "Дакар" следпреместването му в Латинска Америка и комерсиализирането на спорта.
"Основнитеценности на състезанието са тези, които бяха заложени от Тиери Сабен.Спим само в биваци, минаваме през Сахара и финишираме на Розовото езеро вДакар. Наблягаме на сигурността и нямаме нито една жертва до момента.За мен "Дакар" е само в Африка и не мога да разбера защо се казва така,след като е в Латинска Америка и няма нищо общо с Дакар", коментираМетдж. 

ТандемътАлексиев/Николов ще разчитат на досегашната си кола FIAT Freemont 4x4A2. Промените по нея засягат нови резервоари по хомологация на FIA салуминиев корпус и подобрено охлаждане с промяна на местоположението нарадиаторите. "Ауто Италия", представител на FIAT у нас, остава генераленспонсор на отбора.

Стартътна Africa Eco Race е във Франция, следват 8000 км през Мароко,Мавритания и Сенегал, а финала е на легендарното Розово езеро встолицата Дакар, където завършване и оригиналното състезание.

България офроуд Тийм отново на старта в Рали Дакар 2021
Орлин Алексиев и Тодор Христов започнаха подготовката за Rally Dakar 2021 в Саудитска Арабия.
Bulgaria Off-Road Team в Европейския Баха Шампионат !
Завърши участието на двата български екипажа от „4х4 адвенчър” в първия кръг на Европейския Шампионат в Унгария. След три дни и 400 км. в компанията на силна конкуренция от Полша, Италия, Унгария, Португалия и Чехия, българите успяха да се качат на подиума.
Мтел отново подкрепя “Bulgaria Off-road Team” на “Дакар 2014”
За четвърта година Мтел ще подкрепи състезателите от “Bulgaria Off-road Team” за участието им на “Дакар” 2014. Орлин Алексиев и Пламен Николов, заедно с мениджъра на отбора Тодор Христов, ще се борят отново за титла на най-престижното офроуд състезание.
Българския отбор успешно на малкия подиум !
След успешно преминаване на техническия и административен преглед, българските участници Тодор Христов, Орлин Алексиев и Пламен Николов застанаха на малкия подиум преди да оставят машините си в закрития парк.
"Българи на Рали Дакар" по TV7 от 2 януари
На 2 януари TV7 стартира излъчването на "Българи на Рали Дакар". Предаването, което ще проследи първото участие на български състезател в най-тежкия и оспорван клас на състезанието, ще се излъчва всеки ден след късната емисия Новини на TV7.
Екипа на „Bulgaria Off-Road Team” успешно премина технически и административен преглед във Франция и техниката вече пътува за Южна Америка.
Известен е стартовия списък, като Орлин Алексиев е с номер 446 при автомобилите в конкуренция с още 160 автомобила, а Тодор Христов е с номер 270 с още 40 конкурента в класа си. Надпреварата стартира на 5 януари в Лима (Перу) и след повече от 8000 км. през Атакама и Андите ще финишира в столицата на Чили Сантяго след 14 състезателни дни.
Трето място за Тодор Христов в „Рали Мароко”
Най-тежката рали надпревара в Африка донесе успех за българския участник при АТВ-та Тодор Христов.
Успешен старт за Христов в „Рали Мароко 2012”
След първият етап от 270 км. около град Ерфоуд Христов е на 4-та позиция от 12 стартирали АТВ-та и 52 в генералното класиране с мотоциклетите от 80 стартирали.
България вече ще има участник с автомобил на рали „Дакар 2013” !
След първото българско участие с АТВ през 2011-а в световната надпревара Дакар, настъпи момента България да изпрати и свой участник с автомобил – най-оспорвания и тежък клас на състезанието.
Abu Dhabi Desert Challenge - Класиране Super Special - 2 km
Тодорова на 7-ма, Христов на 11-та позиция след първия ден на състезанието.