Етапи

Етапи

Road Map
Road Map В продължение на много години, организаторите Дакар се опитваха да се адаптират състезателното трасе към терена на Южна Америка, което да позволява на всички категории превозни средства, да търсят на маршрути, които са най-подходящи за тях. За изданието 2014 г.,

пет специални етапа са отбелязани върху напълно отделни маршрути, с мотоциклети и АТВ мотори от една страна, и леки и товарни автомобили, от друга. Като цяло, "разделянето" включва около 2000 километра във времеви секции, които обхващат повече от 40% от разстоянието.

В спортните термини, сега има предимство за мотоциклет и АТВ ездачи върху повече технически и тесни пътеки по време на някои етапи, като дават възможност на лидерите в състезанието с коли да не използват следите, оставени от две колела.

Това също е решаващо предимство по отношение на безопасността, като разделяне на маршрутите премахва всички ситуации, изискващи внимателно изпреварване. Ползата е още по-голяма предвид факта, че въпросните етапи са в първата част на ралито, когато има много превозни средства на пистата.

Events archive

Откриване - Mar del Plata - Santa Rosa de la Pampa

Откриване - Mar del Plata - Santa Rosa de la Pampa

старт: 01 януари 2012 г. 9:00
финал: 01 януари 2012 г. 22:00
Mar del Plata - Santa Rosa de la Pampa
Етап 1 - Santa Rosa de la Pampa - San Rafael

Етап 1 - Santa Rosa de la Pampa - San Rafael

старт: 02 януари 2012 г. 10:00
финал: 02 януари 2012 г. 22:00
Santa Rosa de la Pampa - San Rafael