Новини

Новини

Успешен старт за Христов в „Рали Мароко 2012”

Успешен старт за Христов в „Рали Мароко 2012”

16.10.2012 г. 9:41:01
След първият етап от 270 км. около град Ерфоуд Христов е на 4-та позиция от 12 стартирали АТВ-та и 52 в генералното класиране с мотоциклетите от 80 стартирали. Грешка в навигацията в дюните го забави с около час и това му коства по-предо класиране. Другият ни участник от „Bulgaria Off-Road Team” Орлин Алексиев с BNW X1 A2 Concept не стартира поради технически проблем с компютъра на автомобила, въпреки успешните тестове в предишния ден. Днес ще стане ясно дали ще успее да се включи в състезанието, а за Христов предстои тежък етап от 315 километра с много каменисти пътища и дюни.
ТОДОР ХРИСТОВ И ЗОРНИЦА ТОДОРОВА В ПЪРВИТЕ ДВА КРЪГА НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ "Cross Country Rally WORLD CUP 2012"
Българските пилоти Тодор Христов и Зорница Тодорова, ще участват в “ABU DHABI DESET CHALLENGE” и “SEALINE CROSS COUNTRY” - първите два кръга от Световния Шампионат “Cross Country Rally WORD CUP 2012”.
„24 HOURS of ATHENS” - ПОДИУМ ЗА ЗОРНИЦА ТОДОРОВА И В НАЙ-ТЕЖКАТА МАРАТОНСКА НАДПРЕВАРА  НА БАЛКАНИТЕ!
За първи път жена финишира успешно в маратонското състезание „24 часа на Атина” и то с четириколка. Зорница премина 950 километра за 24 часа и заслужено се качи на почетната стълбичка.
Зорница Тодорова победи петкратния победител в Дакар, Йозеф Махачек
Приключи най-голямата оффроуд надпревара на Балканите „Балкан Оф-Роуд Маратон”. С изключително добра навигация и тактическо каране, Тодорова си осигури комфортен аванс до края на етапите и заслужено се качи на подиума.
Поредна победа в „Balkan Rally Raid Cup”
След 600 км. за три дни, мого прах и високи температури нашите представители за „Дакар 2012” окупираха челните места. Състезанието „Evia Rally Raid” e втори кръг от “Balkan Rally Raid Cup” и в него участваха над 100 състезатели от Гърция, Австрия, Унгария, Чехия, Италия, Албания и България.
Зорница Тодорова отново на подиума !
Изключително тежко и трудно състезание с над 180 мотоциклета и АТВ машини се оказа първия кръг от Балканска Рали Рейд Купа. „Rally Albania 2011” се оказа изпитание за хора и машини с тежките си трасета, дългите преходи и голямата конкуренция от 11 държави.
ИЗЛОЖБА „ДАКАР – СБЪДНАТА МЕЧТА”
Шампионите в клас АТВ от рали „Тунис” и български участници в престижното рали състезание "Дакар 2012", Тодор Христов и Зорница Тодорова, домакини на фотоизложбата, представиха вълнуващите фотографии на Стоян Драев, Катерина Божанова и телевизионния оператор Румен Петков, направени по време на рали „Дакар 2011”.
Подготовката за „Дакар 2012” на Христов и Тодорова започна с победа
Българката Зорница Тодорова с КТМ спечели в клас „АТV-Ендуро Къп” престижното рали „Тунис”, валидно за световната купа . Втори се класира съотборника й Тодор Христов с когото Тодорова ще се състезава и в престижната надпревара Дакар 2012.
Първо Българско участие в световния шампионат!
Тодор Христов и Зорница Тодорова ще вземат участие в “Rallyе Tunisia 2011” в Африка, кръг от Световния Шампионат “Cross Country Rally”. Зорница ще се състезава с АТV KTM 525, а Христов отнов ще кара Can-Am Renegade 800, моделът с който той участва в рали „Dakar 2011”.