Новини

Новини

Българския отбор успешно на малкия подиум !

Българския отбор успешно на малкия подиум !

5.1.2013 г. 9:21:29
След успешно преминаване на техническия и административен преглед, българските участници Тодор Христов, Орлин Алексиев и Пламен Николов застанаха на малкия подиум преди да оставят машините си в закрития парк.
По време на прегледа се появи проблем със скъсано жило на силовия изключвател на автомобила, а АТV то на Христов се оказа с пробем по кабелите на навигационните уреди. Механиците действаха експедитивно и след няколко часа проблемите бяха отсранени и машините преминаха през гъстото сито.
В предишния ден бяха направени успешни тестове в пустинята на около 50 км. от Лима, като допълнително се промениха настройките на компютъра на БМВ-то за температура, надморска височина и налягане в турбината.
Утре 5-ти януари е официалния старт на голямия подиум, следван от свързващ етап от 250 км. и пролог с дължина 11 км.
Настроението в екипа е отлично, аклиматизацията премина успешно и всичко очакват голямото предизвикателство !
България офроуд Тийм отново на старта в Рали Дакар 2021
Орлин Алексиев и Тодор Христов започнаха подготовката за Rally Dakar 2021 в Саудитска Арабия.
Bulgaria Off-Road Team в Европейския Баха Шампионат !
Завърши участието на двата български екипажа от „4х4 адвенчър” в първия кръг на Европейския Шампионат в Унгария. След три дни и 400 км. в компанията на силна конкуренция от Полша, Италия, Унгария, Португалия и Чехия, българите успяха да се качат на подиума.
"Bulgaria Off-Road Team" ще участва в оригиналния Дакар !
Един от организаторите на състезанието - Рене Метдж, представи африканската авантюра в България Няколко български автомобила, мотоциклети и АТВ ще участват в Africa Eco Race, стана ясно днес по време на пресконференция на "Bulgaria Off road team". Мениджърът на отбора Тодор Христов е ексклузивен представител на състезанието за България, Гърция, Румъния, Македония, Албания и Сърбия. Водещ пилот и навигатор на тима са Орлин Алексиев и Пламен Николов, които участваха два пъти в "Дакар".
Мтел отново подкрепя “Bulgaria Off-road Team” на “Дакар 2014”
За четвърта година Мтел ще подкрепи състезателите от “Bulgaria Off-road Team” за участието им на “Дакар” 2014. Орлин Алексиев и Пламен Николов, заедно с мениджъра на отбора Тодор Христов, ще се борят отново за титла на най-престижното офроуд състезание.
"Българи на Рали Дакар" по TV7 от 2 януари
На 2 януари TV7 стартира излъчването на "Българи на Рали Дакар". Предаването, което ще проследи първото участие на български състезател в най-тежкия и оспорван клас на състезанието, ще се излъчва всеки ден след късната емисия Новини на TV7.
Екипа на „Bulgaria Off-Road Team” успешно премина технически и административен преглед във Франция и техниката вече пътува за Южна Америка.
Известен е стартовия списък, като Орлин Алексиев е с номер 446 при автомобилите в конкуренция с още 160 автомобила, а Тодор Христов е с номер 270 с още 40 конкурента в класа си. Надпреварата стартира на 5 януари в Лима (Перу) и след повече от 8000 км. през Атакама и Андите ще финишира в столицата на Чили Сантяго след 14 състезателни дни.
Трето място за Тодор Христов в „Рали Мароко”
Най-тежката рали надпревара в Африка донесе успех за българския участник при АТВ-та Тодор Христов.
Успешен старт за Христов в „Рали Мароко 2012”
След първият етап от 270 км. около град Ерфоуд Христов е на 4-та позиция от 12 стартирали АТВ-та и 52 в генералното класиране с мотоциклетите от 80 стартирали.
България вече ще има участник с автомобил на рали „Дакар 2013” !
След първото българско участие с АТВ през 2011-а в световната надпревара Дакар, настъпи момента България да изпрати и свой участник с автомобил – най-оспорвания и тежък клас на състезанието.
Abu Dhabi Desert Challenge - Класиране Super Special - 2 km
Тодорова на 7-ма, Христов на 11-та позиция след първия ден на състезанието.