Новини

Новини

ТОДОР ХРИСТОВ И ЗОРНИЦА ТОДОРОВА В ПЪРВИТЕ ДВА КРЪГА НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ "Cross Country Rally WORLD CUP 2012"

ТОДОР ХРИСТОВ И ЗОРНИЦА ТОДОРОВА В ПЪРВИТЕ ДВА КРЪГА НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ "Cross Country Rally WORLD CUP 2012"

30.3.2012 г. 14:12:06 ч.
Българските пилоти Тодор Христов и Зорница Тодорова, ще участват в “ABU DHABI DESET CHALLENGE” и “SEALINE CROSS COUNTRY” - първите два кръга от Световния Шампионат “Cross Country Rally WORD CUP 2012”.

Асистенция на двамата ни участника са изявените състезатели Пламен Николов, Калин Митов и Димитър Милешки, а информация ще получаваме от спортния журналист Румен Петков.
Екипът тръгна с асистентски камион, в който са натоварени състезателните машини и цялото оборудване. За да застанат на старта в Абу Даби на 30 март, екипът трябва да измине 5 000 км. Според Тодор Христов „Пътуването до Абу Даби е не по-малко предизвикателство от самото състезание”. Екипът трябва на собствен ход да премине през Турция, Сирия, Йордания, Саудитска арабия до Абу Даби. Зорница ще лети до Абу Даби, защото нейното преминаване през Саудитска арабия се възпрепятства от забраната: сама жена под 45 години няма право да пътува, ако не е придружена от съпруга си или брат си.

Зорница и Тодор ще се състезават с Yamaha Raptor. Подготовката на АТВ-та е направена в България „с идеи взети от големите в този спорт” по думите на Тодор Христов. Само двигателят е оригинален, а всичко друго е подменено, засилено и тунинговано.

Стартът на “ABU DHABI DESET CHALLENGE” e на 30 март, а финалът е на 6 април след 1500 състезателни километра и 530 километра свързващи отсечки в пустинята.

Със същите километри и условия е и “SEALINE QMMF CROSS COUNTRY RALLY QATAR”. Стартът е на 15 април, а финалът на 21 април. По думите на Тодор Христов, състезанието е много добре организирано и подкрепяно от държавата. Това е и една от причините в двата кръга да вземат участие много изявени полоти и шампиони. От Зорница Тодорова разбрахме, че конкуренцията при дамите също е много голяма. Участие в двете състезания ще вземе Камелия Липароти, която е трикратен световен шампион при дамите и четири пъти успешно завършила рали Дакар в първите 10.

И още една добра новина съобщи Тодор Христов “Балкан оффроуд маратон“ е включен в международния календар на Световната мотоциклетна федерация, което е голямо признание за организаторите““. В тазгодишното състезание ще има наблюдаващи и от 2013 година състезанието ще бъде с коефициент 2, което ще доведе като участници много големи имена в България.
 
Участието в двата кръга от световната надпревара на двамата българи стана възможно благодарение на финансовата подкрепата на „ТРЕМОЛ”, „БОРЯНА ГРУП”, „КИНГ” и с помощта на „А2” И КРБ.
„24 HOURS of ATHENS” - ПОДИУМ ЗА ЗОРНИЦА ТОДОРОВА И В НАЙ-ТЕЖКАТА МАРАТОНСКА НАДПРЕВАРА  НА БАЛКАНИТЕ!
За първи път жена финишира успешно в маратонското състезание „24 часа на Атина” и то с четириколка. Зорница премина 950 километра за 24 часа и заслужено се качи на почетната стълбичка.
Зорница Тодорова победи петкратния победител в Дакар, Йозеф Махачек
Приключи най-голямата оффроуд надпревара на Балканите „Балкан Оф-Роуд Маратон”. С изключително добра навигация и тактическо каране, Тодорова си осигури комфортен аванс до края на етапите и заслужено се качи на подиума.
Поредна победа в „Balkan Rally Raid Cup”
След 600 км. за три дни, мого прах и високи температури нашите представители за „Дакар 2012” окупираха челните места. Състезанието „Evia Rally Raid” e втори кръг от “Balkan Rally Raid Cup” и в него участваха над 100 състезатели от Гърция, Австрия, Унгария, Чехия, Италия, Албания и България.
Зорница Тодорова отново на подиума !
Изключително тежко и трудно състезание с над 180 мотоциклета и АТВ машини се оказа първия кръг от Балканска Рали Рейд Купа. „Rally Albania 2011” се оказа изпитание за хора и машини с тежките си трасета, дългите преходи и голямата конкуренция от 11 държави.
ИЗЛОЖБА „ДАКАР – СБЪДНАТА МЕЧТА”
Шампионите в клас АТВ от рали „Тунис” и български участници в престижното рали състезание "Дакар 2012", Тодор Христов и Зорница Тодорова, домакини на фотоизложбата, представиха вълнуващите фотографии на Стоян Драев, Катерина Божанова и телевизионния оператор Румен Петков, направени по време на рали „Дакар 2011”.
Подготовката за „Дакар 2012” на Христов и Тодорова започна с победа
Българката Зорница Тодорова с КТМ спечели в клас „АТV-Ендуро Къп” престижното рали „Тунис”, валидно за световната купа . Втори се класира съотборника й Тодор Христов с когото Тодорова ще се състезава и в престижната надпревара Дакар 2012.
Първо Българско участие в световния шампионат!
Тодор Христов и Зорница Тодорова ще вземат участие в “Rallyе Tunisia 2011” в Африка, кръг от Световния Шампионат “Cross Country Rally”. Зорница ще се състезава с АТV KTM 525, а Христов отнов ще кара Can-Am Renegade 800, моделът с който той участва в рали „Dakar 2011”.