Новини

Новини

ТОДОР ХРИСТОВ И ЗОРНИЦА ТОДОРОВА В ПЪРВИТЕ ДВА КРЪГА НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ "Cross Country Rally WORLD CUP 2012"

ТОДОР ХРИСТОВ И ЗОРНИЦА ТОДОРОВА В ПЪРВИТЕ ДВА КРЪГА НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ "Cross Country Rally WORLD CUP 2012"

30.3.2012 г. 14:12:06
Българските пилоти Тодор Христов и Зорница Тодорова, ще участват в “ABU DHABI DESET CHALLENGE” и “SEALINE CROSS COUNTRY” - първите два кръга от Световния Шампионат “Cross Country Rally WORD CUP 2012”.

Асистенция на двамата ни участника са изявените състезатели Пламен Николов, Калин Митов и Димитър Милешки, а информация ще получаваме от спортния журналист Румен Петков.
Екипът тръгна с асистентски камион, в който са натоварени състезателните машини и цялото оборудване. За да застанат на старта в Абу Даби на 30 март, екипът трябва да измине 5 000 км. Според Тодор Христов „Пътуването до Абу Даби е не по-малко предизвикателство от самото състезание”. Екипът трябва на собствен ход да премине през Турция, Сирия, Йордания, Саудитска арабия до Абу Даби. Зорница ще лети до Абу Даби, защото нейното преминаване през Саудитска арабия се възпрепятства от забраната: сама жена под 45 години няма право да пътува, ако не е придружена от съпруга си или брат си.

Зорница и Тодор ще се състезават с Yamaha Raptor. Подготовката на АТВ-та е направена в България „с идеи взети от големите в този спорт” по думите на Тодор Христов. Само двигателят е оригинален, а всичко друго е подменено, засилено и тунинговано.

Стартът на “ABU DHABI DESET CHALLENGE” e на 30 март, а финалът е на 6 април след 1500 състезателни километра и 530 километра свързващи отсечки в пустинята.

Със същите километри и условия е и “SEALINE QMMF CROSS COUNTRY RALLY QATAR”. Стартът е на 15 април, а финалът на 21 април. По думите на Тодор Христов, състезанието е много добре организирано и подкрепяно от държавата. Това е и една от причините в двата кръга да вземат участие много изявени полоти и шампиони. От Зорница Тодорова разбрахме, че конкуренцията при дамите също е много голяма. Участие в двете състезания ще вземе Камелия Липароти, която е трикратен световен шампион при дамите и четири пъти успешно завършила рали Дакар в първите 10.

И още една добра новина съобщи Тодор Христов “Балкан оффроуд маратон“ е включен в международния календар на Световната мотоциклетна федерация, което е голямо признание за организаторите““. В тазгодишното състезание ще има наблюдаващи и от 2013 година състезанието ще бъде с коефициент 2, което ще доведе като участници много големи имена в България.
 
Участието в двата кръга от световната надпревара на двамата българи стана възможно благодарение на финансовата подкрепата на „ТРЕМОЛ”, „БОРЯНА ГРУП”, „КИНГ” и с помощта на „А2” И КРБ.
България офроуд Тийм отново на старта в Рали Дакар 2021
Орлин Алексиев и Тодор Христов започнаха подготовката за Rally Dakar 2021 в Саудитска Арабия.
Bulgaria Off-Road Team в Европейския Баха Шампионат !
Завърши участието на двата български екипажа от „4х4 адвенчър” в първия кръг на Европейския Шампионат в Унгария. След три дни и 400 км. в компанията на силна конкуренция от Полша, Италия, Унгария, Португалия и Чехия, българите успяха да се качат на подиума.
"Bulgaria Off-Road Team" ще участва в оригиналния Дакар !
Един от организаторите на състезанието - Рене Метдж, представи африканската авантюра в България Няколко български автомобила, мотоциклети и АТВ ще участват в Africa Eco Race, стана ясно днес по време на пресконференция на "Bulgaria Off road team". Мениджърът на отбора Тодор Христов е ексклузивен представител на състезанието за България, Гърция, Румъния, Македония, Албания и Сърбия. Водещ пилот и навигатор на тима са Орлин Алексиев и Пламен Николов, които участваха два пъти в "Дакар".
Мтел отново подкрепя “Bulgaria Off-road Team” на “Дакар 2014”
За четвърта година Мтел ще подкрепи състезателите от “Bulgaria Off-road Team” за участието им на “Дакар” 2014. Орлин Алексиев и Пламен Николов, заедно с мениджъра на отбора Тодор Христов, ще се борят отново за титла на най-престижното офроуд състезание.
Българския отбор успешно на малкия подиум !
След успешно преминаване на техническия и административен преглед, българските участници Тодор Христов, Орлин Алексиев и Пламен Николов застанаха на малкия подиум преди да оставят машините си в закрития парк.
"Българи на Рали Дакар" по TV7 от 2 януари
На 2 януари TV7 стартира излъчването на "Българи на Рали Дакар". Предаването, което ще проследи първото участие на български състезател в най-тежкия и оспорван клас на състезанието, ще се излъчва всеки ден след късната емисия Новини на TV7.
Екипа на „Bulgaria Off-Road Team” успешно премина технически и административен преглед във Франция и техниката вече пътува за Южна Америка.
Известен е стартовия списък, като Орлин Алексиев е с номер 446 при автомобилите в конкуренция с още 160 автомобила, а Тодор Христов е с номер 270 с още 40 конкурента в класа си. Надпреварата стартира на 5 януари в Лима (Перу) и след повече от 8000 км. през Атакама и Андите ще финишира в столицата на Чили Сантяго след 14 състезателни дни.
Трето място за Тодор Христов в „Рали Мароко”
Най-тежката рали надпревара в Африка донесе успех за българския участник при АТВ-та Тодор Христов.
Успешен старт за Христов в „Рали Мароко 2012”
След първият етап от 270 км. около град Ерфоуд Христов е на 4-та позиция от 12 стартирали АТВ-та и 52 в генералното класиране с мотоциклетите от 80 стартирали.
България вече ще има участник с автомобил на рали „Дакар 2013” !
След първото българско участие с АТВ през 2011-а в световната надпревара Дакар, настъпи момента България да изпрати и свой участник с автомобил – най-оспорвания и тежък клас на състезанието.