"Bulgaria Off-Road Team" ще участва в оригиналния Дакар !

"Bulgaria Off-Road Team" ще участва в оригиналния Дакар !

20.6.2014 г. 10:21:04

Един от организаторите на състезанието - Рене Метдж, представи африканската авантюра в България

Няколкобългарски автомобила, мотоциклети и АТВ ще участват в Africa Eco Race,стана ясно днес по време на пресконференция на "Bulgaria Off road team".Мениджърът на отбора Тодор Христов е ексклузивен представител насъстезанието за България, Гърция, Румъния, Македония, Албания и Сърбия.Водещ пилот и навигатор на тима са Орлин Алексиев и Пламен Николов,които участваха два пъти в "Дакар". 

Презентацияна Africa Eco Race направи Рене Метдж, трикратен победител в рали"Дакар", който е един от организаторите заедно с Жан-Луи Шлесер и ЮберОриол. Двамата също имат победи в "Дакар" - Шлесер през 1999 и 2000, аОриол 1981 и 1983 с мотоциклет и 1992 с автомобил. От следващото изданиена Шлесер, който печели Africa Eco Race от създаването му преди 7години, ще се фокусира само върху организацията и няма се състезава.Тримата създадоха Africa Eco Race като алтернатива на "Дакар" следпреместването му в Латинска Америка и комерсиализирането на спорта.
"Основнитеценности на състезанието са тези, които бяха заложени от Тиери Сабен.Спим само в биваци, минаваме през Сахара и финишираме на Розовото езеро вДакар. Наблягаме на сигурността и нямаме нито една жертва до момента.За мен "Дакар" е само в Африка и не мога да разбера защо се казва така,след като е в Латинска Америка и няма нищо общо с Дакар", коментираМетдж. 

ТандемътАлексиев/Николов ще разчитат на досегашната си кола FIAT Freemont 4x4A2. Промените по нея засягат нови резервоари по хомологация на FIA салуминиев корпус и подобрено охлаждане с промяна на местоположението нарадиаторите. "Ауто Италия", представител на FIAT у нас, остава генераленспонсор на отбора.

Стартътна Africa Eco Race е във Франция, следват 8000 км през Мароко,Мавритания и Сенегал, а финала е на легендарното Розово езеро встолицата Дакар, където завършване и оригиналното състезание.