Новини

Новини

"Bulgaria Off-Road Team" ще участва в оригиналния Дакар !

"Bulgaria Off-Road Team" ще участва в оригиналния Дакар !

20.6.2014 г. 10:21:04

Един от организаторите на състезанието - Рене Метдж, представи африканската авантюра в България

Няколкобългарски автомобила, мотоциклети и АТВ ще участват в Africa Eco Race,стана ясно днес по време на пресконференция на "Bulgaria Off road team".Мениджърът на отбора Тодор Христов е ексклузивен представител насъстезанието за България, Гърция, Румъния, Македония, Албания и Сърбия.Водещ пилот и навигатор на тима са Орлин Алексиев и Пламен Николов,които участваха два пъти в "Дакар". 

Презентацияна Africa Eco Race направи Рене Метдж, трикратен победител в рали"Дакар", който е един от организаторите заедно с Жан-Луи Шлесер и ЮберОриол. Двамата също имат победи в "Дакар" - Шлесер през 1999 и 2000, аОриол 1981 и 1983 с мотоциклет и 1992 с автомобил. От следващото изданиена Шлесер, който печели Africa Eco Race от създаването му преди 7години, ще се фокусира само върху организацията и няма се състезава.Тримата създадоха Africa Eco Race като алтернатива на "Дакар" следпреместването му в Латинска Америка и комерсиализирането на спорта.
"Основнитеценности на състезанието са тези, които бяха заложени от Тиери Сабен.Спим само в биваци, минаваме през Сахара и финишираме на Розовото езеро вДакар. Наблягаме на сигурността и нямаме нито една жертва до момента.За мен "Дакар" е само в Африка и не мога да разбера защо се казва така,след като е в Латинска Америка и няма нищо общо с Дакар", коментираМетдж. 

ТандемътАлексиев/Николов ще разчитат на досегашната си кола FIAT Freemont 4x4A2. Промените по нея засягат нови резервоари по хомологация на FIA салуминиев корпус и подобрено охлаждане с промяна на местоположението нарадиаторите. "Ауто Италия", представител на FIAT у нас, остава генераленспонсор на отбора.

Стартътна Africa Eco Race е във Франция, следват 8000 км през Мароко,Мавритания и Сенегал, а финала е на легендарното Розово езеро встолицата Дакар, където завършване и оригиналното състезание.

ТОДОР ХРИСТОВ И ЗОРНИЦА ТОДОРОВА В ПЪРВИТЕ ДВА КРЪГА НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ "Cross Country Rally WORLD CUP 2012"
Българските пилоти Тодор Христов и Зорница Тодорова, ще участват в “ABU DHABI DESET CHALLENGE” и “SEALINE CROSS COUNTRY” - първите два кръга от Световния Шампионат “Cross Country Rally WORD CUP 2012”.
„24 HOURS of ATHENS” - ПОДИУМ ЗА ЗОРНИЦА ТОДОРОВА И В НАЙ-ТЕЖКАТА МАРАТОНСКА НАДПРЕВАРА  НА БАЛКАНИТЕ!
За първи път жена финишира успешно в маратонското състезание „24 часа на Атина” и то с четириколка. Зорница премина 950 километра за 24 часа и заслужено се качи на почетната стълбичка.
Зорница Тодорова победи петкратния победител в Дакар, Йозеф Махачек
Приключи най-голямата оффроуд надпревара на Балканите „Балкан Оф-Роуд Маратон”. С изключително добра навигация и тактическо каране, Тодорова си осигури комфортен аванс до края на етапите и заслужено се качи на подиума.
Поредна победа в „Balkan Rally Raid Cup”
След 600 км. за три дни, мого прах и високи температури нашите представители за „Дакар 2012” окупираха челните места. Състезанието „Evia Rally Raid” e втори кръг от “Balkan Rally Raid Cup” и в него участваха над 100 състезатели от Гърция, Австрия, Унгария, Чехия, Италия, Албания и България.
Зорница Тодорова отново на подиума !
Изключително тежко и трудно състезание с над 180 мотоциклета и АТВ машини се оказа първия кръг от Балканска Рали Рейд Купа. „Rally Albania 2011” се оказа изпитание за хора и машини с тежките си трасета, дългите преходи и голямата конкуренция от 11 държави.
ИЗЛОЖБА „ДАКАР – СБЪДНАТА МЕЧТА”
Шампионите в клас АТВ от рали „Тунис” и български участници в престижното рали състезание "Дакар 2012", Тодор Христов и Зорница Тодорова, домакини на фотоизложбата, представиха вълнуващите фотографии на Стоян Драев, Катерина Божанова и телевизионния оператор Румен Петков, направени по време на рали „Дакар 2011”.
Подготовката за „Дакар 2012” на Христов и Тодорова започна с победа
Българката Зорница Тодорова с КТМ спечели в клас „АТV-Ендуро Къп” престижното рали „Тунис”, валидно за световната купа . Втори се класира съотборника й Тодор Христов с когото Тодорова ще се състезава и в престижната надпревара Дакар 2012.
Първо Българско участие в световния шампионат!
Тодор Христов и Зорница Тодорова ще вземат участие в “Rallyе Tunisia 2011” в Африка, кръг от Световния Шампионат “Cross Country Rally”. Зорница ще се състезава с АТV KTM 525, а Христов отнов ще кара Can-Am Renegade 800, моделът с който той участва в рали „Dakar 2011”.